[ZLATNA ZNAČKA ZUBAK GRUPE] Sasvim je normalno u Zubak Grupi raditi dobro i kvalitetno!

20 rujna 2021


[ZLATNA ZNAČKA ZUBAK GRUPE] Sasvim je normalno u Zubak Grupi raditi dobro i kvalitetno!

Zlatna značka Zubak Grupe nagrada je Zubak Grupe za angažman, lojalnost i kolegijalnost. Djelatnici koji su tvrtku zadužili svojim zalaganjem i radom, nagrađeni su Zlatnom značkom, te čekom od 10.000 kuna.

Mario Pištelek koordinator je distribucije osiguranja u ORYX Zastupanju u osiguranju. Marijeva karijera u ovoj tvrtki započela je prije punih 18 godina, a 2019. godine za svoje izvanredne zasluge Zubak Grupa ga je nagradila Zlatnom značkom i čekom na 10.000 kuna.


Što voliš u svome poslu?

Budući da radim u prodaji osiguranja, najdraži mi je osjećaj kad dogovorim policu osiguranja. Još više od toga, drago mi je kad se klijenti javljaju sami, i to nakon godinu i više dana. To znači da su zaista zadovoljni i da svoj posao radim kvalitetno.

Kakva je atmosfera na poslu? 

U ORYX Zastupanju u osiguranju svi smo kao jedna velika obitelj, uključujući i kolege iz prodaje i servisa. Jedni drugima uskačemo, pomažemo i ne znam uopće kako bih radio nesmetano da nisam okružen ovim odlično podmazanim kolektivom.

Mi smo mali, ali funkcionalni kolektiv. Ide nam jako dobro, u planu smo, kako mi to volimo reći. Naša direktorica Marina Samardžić naša je prava Zlatna značka, za dobru atmosferu važno je da ti je direktno nadređena osoba od povjerenja i razumijevanja, koja motivira i gura naprijed, a to je naša Marina. To je nevjerojatno koliko je ona optimistična i draga osoba, u svemu vidi nešto pozitivno.

Družiš se s kolegama i poslije posla? 

Da, naravno. Mi smo si nakon toliko godina postali i privatno dobri prijatelji. Tako se osim na pivi i kavama, družimo i na nogometnim utakmicama koje smo svojedobno organizirali unutar tri poslovnice Zubak Grupe. Na terenu dajemo sve od sebe, što zbog forme, a što zbog zabave nakon utakmice. Nema ništa bolje od iskrenog osmijeha na licu našeg nogometnog kapetana i kolege Mire Petrovića.

U ORYX Zastupanju u osiguranju nas nema puno i a smješteni smo po raznim lokacijama; troje u Velikoj Gorici, a ostalih četvero rade u Sesvetama i Sesvetskom Kraljevcu. Kako bi rekao naš kapetan Miro, riječ je o poslovnoj formaciji 3-3-1. Miro je u špici, Marina u sredini, njeni bokovi Sonja i Jan, i nas troje iz Velike Gorice u obrani. Idealna je to formacija romba koja se lagano formira da na kraju svi budemo u napadu kad zatreba!

Imaš li nekih smiješnih anegdota koje su ti se dogodile na poslu? 

S godinama ih zaboravim većinu, no jedna situacija nas već godinama nasmijava do suza. Naime, u Velikoj Gorici rade dvoje kolega, Matej i Ivan, koji su fizički jako slični. Jedan je u prodaji vozila u AutoZubaku, dok je drugi moj kolega Ivan koji ih osigurava u ORYX Zastupanju u osiguranju, i same kupce nekad znaju zbuniti. Jedan klijent je došao do Ivana i rekao „Dobar dan, ja sam kod vas kupio auto prošli mjesec.“ Kad mu je Ivan rekao da sigurno nije kod njega, krenulo je uvjeravanje, klijent stopostotno zna tko mu je prodao auto, da ne zaboravlja lica i da nema šanse da se zabunio. Uto dolazi Matej koji mu je prodao auto, a klijent gleda u nevjerici, malo Ivana, malo Mateja, i ne može vjerovati svojim očima. Uh kaže, stvarno mi vi niste prodali auto 😊😊.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?

Supruga i ja već godinama nedjeljom odlazimo na Sljeme. Idemo i na vikend putovanja po Hrvatskoj, zadnje što smo bili su Vražji prolaz i Kamačnik. Osim toga, ponekada zaigram košarku, ono da se slađe popije piva. 😊

Kakav je osjećaj osvojiti Zlatnu Značku? 

Osjećaj je stvarno lijep. To je veliko priznanje i velika čast koju nisam očekivao. Ne smatram da sam posebno zaslužan za jedno takvo veliko priznanje, jer mislim da samo radim svoj posao kvalitetno i predano, što bi po meni trebalo biti sasvim normalno kad radiš u Zubak Grupi.

Ova nagrada je velika obaveza da na ovaj način i dalje nastavim raditi istim ili većim žarom. Također, ima i kolega koji zaista rade marljivo i predano kao i ja, ali daleko od očiju, a također zaslužuju ovakvu nagradu ili priliku da njihov rad bude prepoznat. Svaki dan na poslu vidim kolege koji pridonose boljitku tvrtke - spremačice, dečki u praonici, dečki iz servisa i pomoćni radnici. Svi oni su zaslužni da ova tvrtka radi tako uigrano!