Sandro Pračinec: Nema boljeg osjećaja nego kad se prepozna tvoj rad i trud

30 travnja 2021


Sandro Pračinec: Nema boljeg osjećaja nego kad se prepozna tvoj rad i trud

Zlatna značka Zubak Grupe nagrada je Zubak Grupe za angažman, lojalnost i kolegijalnost. Djelatnici koji su tvrtku zadužili svojim zalaganjem i radom, nagrađeni su Zlatnom značkom, te čekom od 10.000 kuna.

Popričali smo s jednim od dobitnika, našim prodajnim savjetnikom za Volkswagen vozila u AutoZubak Velikoj Gorici, Sandrom Pračincem. Zanimalo nas je što je dovelo do odličnih rezultata i zadovoljstva na poslu, te smo ga uhvatili na par minuta između dvije isporuke vozila.

- Volim svoj posao i ljude s kojima radim – to je jednostavno to. Mi smo jedan veliki dobro uštimani tim. Tvrtki donosim dobre rezultate, i tvrtka me eto dobrano nagradila. Uz kolegijalnost i naravno, potporu mojih nadređenih, dogodila se zlatna dobitna kombinacija. Stvarno je lijep osjećaj kada shvatiš da je netko prepoznao tvoj rad i trud.


Što se u međuvremenu promijenilo otkad si dobio priznanje?

Nastavio sam raditi kao i prije, najbolje što mogu. Bez kolega naravno ništa od ovoga ne bi bilo moguće jer smo mi kao jedna obitelj i ne radimo razlike. Ova nagrada me motivirala da radim barem podjednako kao i do sada. Naravno, uvijek ima prostora za bolje i više, ali i da pokušam svojim kolegama osigurati to isto. Kako to mislim? Pa tako da im pomognem koliko god mogu da i oni dobiju tu nagradu!

Kada je započeo tvoj poslovni put u Zubak Grupi?

Prije čak 16 godina moja je karijera počela u Seatu. Ondje sam proveo prvih 6 godina svoje karijere, dok posljednjih 10 godina radim u Volkswagen salonu.

Kakav je tvoj tipičan dan na poslu?

Svaki dan je za mene neko novo iskustvo: neki drukčiji ljudi, neka drukčija vozila. Ta iskustva nekad su smiješna, nekad inspirirajuća i motivirajuća, ali veliko je to veselje, zaista.

Da li strast u poslu jenjava s godinama?

Ne bih rekao! Ja i dalje imam onaj JUHU moment kad prodam vozilo! A posla ima uvijek, čak i u ovim Covid vremenima. Neka bude i četiri puta više posla. Inače, i radim i živim u Velikoj Gorici i ovaj posao ne bih dao ni za što!


Osim Zlatne značke, osvojio si ti još nagrada...

Točno. Ponosni sam nositelj nagrade Zubak Grupe za najboljeg prodajnog savjetnika za Volkswagen 2015. godine, a osvojio sam i treće mjesto od Porsche leasinga 2019. godine. A Zlatna značka je na počasnom mjestu u mom domu. Nakon osvajanja nagrade ušarafio sam posebnu policu iznad kreveta, i to na svoju polovicu kreveta. Na supruginoj je strani zasada njena diploma, tako da mislim da ja vodim! A za nove nagrade ima i mjesta i želje!