Nevenka je prva žena voditeljica postprodaje u AutoZubaku!

21 prosinca 2021


Nevenka je prva žena voditeljica postprodaje u AutoZubaku!


U pretežno muškom automoto svijetu pravo je osvježenje intervjuirati ženu, a kad vidite da iza nje stoje godine uspjeha, nagrada i priznanja, sreća je još veća!

Nevenka Sever je voditeljica postprodaje u AutoZubak Sesvetskom Kraljevcu, koja tu funkciju obnaša od ožujka 2021. godine. Iza nje je 13 godina radnog staža u Zubak Grupi, a zalaganjem, trudom i kolegijalnošću postigla je mnoge nagrade koje drugi voditelji servisa mogu samo sanjati! Nevenkinom timu smo dali zadatak da intervjuiraju svoju šeficu, pitanja su bila zanimljiva, a odgovori još zanimljiviji!


1. Bok, Nena! Kad bi na jedan dan mogla zamijeniti uloge s nekim u servisu, s kim bi to napravila i zašto?

Svako radno mjesto ima svoje izazove. No obzirom na temperature ovih dana, vjerujem da bi moj zadnji izbor bila ispomoć kolegama u autopraoni.

2. Kad bi imala pet minuta da napustiš kuću, što bi uzela sa sobom?

Ruksak koji nosim svaki dan (možda bi se i Sport Billy posramio sadržaja)!

3. Koji Disneyev lik si željela postati?

Hm, moram reći spoj Meride i Mulan😊… Oni koji me znaju ne treba puno objašnjavati (pod uvjetom da vole crtiće kao ja…). Tu su praćke, lukovi, strijele i špriherice koji su bili dio mog odrastanja. Nikad mirna i na jednom mjestu, a razbijena koljena i padovi s bicikla bili su dio moje svakodnevice. A s druge strane sviđa mi se Mulan vjera u pravdu i istinu…


4. Što si govorila da ćeš postati kada si bila mala?

Možda čudno, ali htjela sam biti nastavnica.

5. S kim ti je bolje raditi – s limarijom ili servisom?

Ma moj tim je postprodaja. Ovo je kao da pitaš koje dijete više volim! Svi do jednog, to je moja ekipa koja radi i bori se svakodnevno!

6. 2019. godine si osvojila treće mjesto na Škoda Challenge International Final natjecanja, u kategoriji Service advisor (servisni savjetnik), i to u konkurenciji među 191 natjecatelja iz 32 zemlje svijeta. Da možeš nekom drugom dati savjet za ovo natjecanje, koji bi mu dala?

Finalisti su morali dokazati svoju predanost službi za korisnike te pokazati tehnička znanja i vještine. Osim timskog duha, ključni kriteriji u dodjeli nagrade bili su poznavanje vrijednosti i povijesti branda češkog proizvođača, poznavanje kompletnog servisnog procesa i provođenje istog.

Moj savjet kolegama koje pozovu kao prepoznate predstavnike Uvoznika je svakako ovo: Očekuj neočekivano, odradi svaki krug natjecateljskog dijela najbolje kako znaš jer ti je to dio svakodnevnog posla i, prije svega, uživaj u pruženoj prilici i samom doživljaju. :) 

Za mene je bila velika čast predstavljati Zubak Grupu i AutoZubak Sesvetski Kraljevec u segmentu postprodaje.


6. Da li bi radije imala godinu dana sunca ili godinu dana snijega?

Jesensko sunce. 😊

7. Kako ti je voditi ovako veliki muški tim?

Svakim danom u timu ima sve više žena 😊. Muško ili žensko – nebitno! Važno je da je osoba radnik, svi smo dio tima… Izazova ne nedostaje! 😊

Bitan je dio priče da radim sa ljudima. Svi mi imamo svojih boljih i lošijih dana. Važno je da se podržavamo i da smo zajedno i u usponima i u padovima.

8. Što više voliš: more ili planine?

Da mogu birati, do podne planine, poslijepodne more.

9. Rock glazba ili klasika?

Dobra obrada😊 Rock ipak prije klasika…

10. Mobitel ili knjiga?

Knjiga.

11. Automatik ili ručni mjenjač?

Automatik.

12. Volkswagen ili Škoda?

Kada isprobam sve modele i Škode i Volkswagena moći ću dati mišljenje😊

13. Za osvojenu Zlatnu značku 2012. godine osvojila si putovanje u Tajland. Kako ti je tamo bilo i što ti je ostalo u sjećanju?

Zlatna značka je svakako veliko priznanje za prepoznat trud i zalaganje. Svatko se od nas trudi odraditi svoj posao najbolje što može, što je bilo i u mom slučaju. Svakako je zanimljivije kada sam sebi „postaviš letvicu“😊. Ponekad je izazovno postizati iste ili bolje rezultate, ali je bitno da trud i zalaganje nikada ne izostanu.

A što se tiče Tajlanda... Već i samo putovanje, koje je u jednom smjeru trajalo 20 sati, bilo je doživljaj.

A o destinaciji da i ne govorim… Kad se nađeš na lokaciji koju si dotada vidio samo na razglednici ili u dokumentarcu... Sama kultura, znamenitosti, ljudi, običaji… Svakako jedno nezaboravno iskustvo! I sada, nakon 9 godina rado ga se sjećam. Veliko hvala Zubak Grupi!