Naše legende - Zlatko Trbuha

02 listopada 2019


Naše legende - Zlatko Trbuha

SURADNIK U ODJELU REZERVACIJA I KORISNIČKE PODRŠKE


“JEDNOM NAM JE STOGODIŠNJAK HTIO UNAJMITI AUTO"

"VOLIM PROČITATI DOBRU KNJIGU, POGLEDATI NEKI FILM, PROŠETATI GRADOM ZA KOJI SAM JAKO VEZAN"


Već je više od cijelog desetljeća prošlo od kada je Zlatko Trbuha kročio u ORYX Rent a car, bio je u zlatnoj, prvoj postavi zaposlenika. A kako sam za sebe kaže da mu je najdraže riješiti neki problem, došao je na pravu poziciju, u odjel rezervacija i korisničke podrške. Zlatko još od travnja 2008. za svaki problem koji klijenti imaju, nalazi rješenje. 


“ MNOGIM KLIJENTIMA POTREBNO JE OBJASNITI NAČIN RADA I UNAJMLJIVANJE VOZILA OD POČETKA, A KAD SU STRANKE ZADOVOLJNE, ZADOVOLJSTVO JE POTPUNO” 


- Sviđa mi se posao koji je vezan uz automobile i tako je od prvog dana. Komunikacija s raznim klijentima je vrlo zanimljiva. I domaćima, i strancima, oboje ima svoje čari – pojašnjava Trbuha. Radni mu dan, počinje, ovisno o tome koja je smjena u 7, 8 ili 11 sati. 

Započinje čitanjem mailova i odgovaranjem na njih, a uz to izrađuje rezervacije. 

- No, tada kreće moj primarni posao: obrada žalbi korisnika te kazni ili pak obavijesti o počinjenim prekršajima. I toga ima prilično. Ljudi se možda malo opuste kad su u unajmljenom vozilu. Najčešći prekršaji su brze vožnje. Od kada smo u EU, kazne stižu iz cijele Europe, a najčešće iz Hrvatske, Austrije, Njemačke… - pojašnjava Zlatko. Očigledno, nakon svih ovih godina, zna što je potrebno za dobrog radnika u ovoj branši. 

- Mislim da je za ovaj posao vrlo važno, uz barem osnovno znanje o vozilima, strpljivost, svakako, pozitivna energija, smirenost, metodičnost, želja da se bude na usluzi i pomogne – nabraja redom one pojedinosti koje krase najbolje na tom mjestu. No, ne bi to bilo to da atmosfera na poslu nije dobra. A ona je, kaže Zlatko Trbuha, i više od toga. 

- Radim u mladom i vrlo prijateljskom timu. Kolege, a više je kolegica, vrlo su ugodno društvo i suradnici. U kancelariji radim s dvije od njih, Janjom i Jelenom, i mislim da se vrlo dobro slažemo i nadopunjujemo. Na zajedničko zadovoljstvo koje nam obilježi radni dan – ističe jedna od legendi tvrtke. Jednom su, kako za najam vozila ne postoji gornja granica, dobili rezervaciju za vozača koji ima ravnih sto godina. I još je to sam naglasio. No, gospodin koji je u tvrtki potaknuo veliku znatiželju nažalost po automobil nije došao. A kad dođe doma, tu su sasvim druga veselja, ističe on. 

- Volim pročitati dobru knjigu, pogledati neki film, prošetati gradom za koji sam jako vezan. Isto tako, tu je i košnja trave ili posao oko vikendice, a prije svega druženje sa suprugom i sinom – otkriva Zlatko koji se ove godine okitio titulom “Naše legende”. 


A što kolege kažu o Zlatku:

Petar Jozić:

Zlatko ima više utakmica za ORYX Rent a car nego Dario Šimić za hrvatsku repku.... 

Josipa Gospić:

Jedan i jedinstven, uvijek sa punom vrećicom iskustva i pošalica sa kojim uveseljava svoje kolegice u radnom okruženju

Mato Klaić:

Nema se što puno dodati o Zlatku, Zlatko je kralj!