Moj poslovni put - Marina Samardžić

01 listopada 2019


Moj poslovni put - Marina Samardžić

DOBAR POSAO RADE ZAPOSLENICI KOJI NA POSAO DOLAZE ZADOVOLJNI


MARINA U PRODAJI RADI OD SVOJE 18. GODINE, OD 2001. GODINE BAVI SE ISKLJUČIVO PRODAJOM OSIGURANJA, ODNOSNO ZASTUPANJEM U OSIGURANJU


undefined

 U našoj centrali u Sesvetama pronaći ćete Marinu Samardžić. Ona je direktorica distribucije  osiguranja u ORYX - Zastupanju u osiguranju, što je nakon 18 godina bavljenja osiguranjima svojevrsna kruna karijere pa je bilo zgodno porazgovarati s Marinom o njezinu poslovnom putu kroz našu tvrtku. Zašto je odabrala baš ovakav posao?

- Osiguranje je ušlo u moj život poput police životnog osiguranja, na koju vas nagovori vješt prodavač osiguranja… Sasvim slučajno. U svijet osiguranja uvela me prijateljica Iva, koja se već bavila tim poslom, a u meni je valjda prepoznala karakteristike potrebne za bavljenje tim zanimanjem: izraženi prodajni duh, komunikativnost… Zahvaljujući njoj, posložile su se sve kockice, priča nam Marina.

U prodaji radi od svoje 18. godine, od 2001. godine bavi se isključivo prodajom osiguranja, odnosno zastupanjem u osiguranju.

ORYX - Zastupanje u osigura-nju je prije punih dvanaest godina (2007.) imalo potrebu za širenjem kadra. Raspisan je natječaj za radno mjesto savjetnika u osiguranju. Tražili su djelatnika na poslovima u kojima imam dugogodišnje iskustvo i koji su moje svakodnevno okruženje. Ponovno sam se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme. I tu je počela naša ljubav. Nakon kratkog vremena iz savjetnika u osiguranju unaprijeđena sam u koordinatora prodaje osiguranja, funkciji na kojoj sam se zadržala šest godina, a 2014. ponuđeno mi je mjesto direktorice prodaje osiguranja. To radno mjesto sam, moram priznati, prihvatila sa strahom. U početku sam osjećala veliki pritisak, ali vrlo brzo strah je nestao, a samopouzdanje je raslo, kaže ORYX-ova direktorica distribucije osiguranja. Radni dan joj, kaže, izgleda ludo.

- Radni dan u kojem sam okružena kolegama, kupcima, dan pun upita, izazova, iščekivanja, pregovora i još ako su pregovori na kraju uspješni, moj je idealan radni dan, kaže Marina. Što joj jedo sada u karijeri bio najveći izazov, a što najveći uspjeh? - Sada već pet godina radim kao direktorica u ORYX - Zastupanju u osiguranju i moram reći da je to funkcija koja osim upravljanja, organiziranja, nadziranja pravilnog i sigurnog odvijanja poslovnih procesa, nosi veliku odgovornost. Ne samo odgovornost prema kupcima, partnerima i samom poslodavcu, već u najvećoj mjeri ona nosi odgovornost prema zaposlenicima. Dobar posao rade zaposlenici koji na posao dolaze zadovoljni, sretni i ispunjeni. Ako su zaposlenici motivirani, tada će u svoj rad unijeti cijelog sebe, a posao će biti odrađen baš onako kako treba. Zadovoljni će biti svi. Održavanje dobre i zdrave radne atmosfere u timu veliki je izazov. No, kada ste okruženi pozitivnim, vrijednim i kvalitetnim ljudima, to ne predstavlja nikakav problem. Mogu reći da je balansiranje između zadovoljnih kupaca i zadovoljnih zaposlenika moj najveći izazov i najveći uspjeh, govori kolegica Marina.


RADIM POSAO KOJI ME ISPUNJAVA I ČINI SRETNOM, POSAO KOJI DOBRO POZNAJEM. RADIM GA SAVJESNO, S VOLJOM I SA SRCEM, A LJUDI OKO MENE TO OSJEĆAJU I NEKAKO, ČINI MI SE, JEDNAKO UZVRAĆAJU


A što kolege kažu o Marini:

Jan Gospodnetić:

Ja evo ovako iz svojeg osobnog iskustva moram priznati da je dosta stroga, disciplina mora biti na jednom visokom nivou, inzistira na usklađenosti boja obuće i odjeće, frizura uvijek na desnu stranu, a vrlo se često provjerava i tjelesna masa svakog ponaosob. 

Miroslav Petrović:

Marina je nepopravljivi optimist ‘’Ma sve će biti u redu’’ je već njezina poštapalica… Porastu cijene osiguranja: ‘’Ma sve će biti u redu’’… Nemamo kontakt osobe u osiguravajućim kućama: ‘’Ma sve će biti u redu’’… Komet juri prema Zemlji: ‘’Ma sve će biti u redu. 

Ivan Tadić:

Marina me naučila svemu što znam o ovom poslu… HVALA! You’re simply the best!!! *bam bam bam* (Tina Turner, jel) 

Sonja Volf:

Naša šefica je: ŠEF IZ SNOVA - jedna, jedina i nikome je ne damo! 

Mario Pištelek:

Kad Marina vikne: Ajmoooooo! To je to - to je Marina, vođa, pokretač i okidač naše male skupine