Moj poslovni put - Igor Rupar

08 svibnja 2020


Moj poslovni put - Igor Rupar

OD VOZAČA DO DIREKTORA


Od vozača preko referenta pa voditelja poslovnice do voditelja regije i na koncu direktor. Impresivan je to karijerni put Igora Rupara, direktora ORYX Rent a cara. U ORYX-u je počeo raditi još u travnju 2008. godine.

- Uvijek sam težio radu u velikoj, ozbiljnoj i stabilnoj korporaciji poput ove, a kojoj je primarna djelatnost autoindustrija – ističe Igor. Svoj posao opisuje kao multitasking, dinamičan, izazovan, zahtjevan, inovativan i nadasve zanimljiv u smislu stjecanja novih partnerskih poznanstava. Nakon srednje škole odmah se “bacio” na posao, a kasnije upisao i Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer Trgovinsko poslovanje, na kojem je diplomirao 2015. godine. U međuvremenu je završio i ZEMP, in-house edukaciju za menadžment AutoZubaka i ORYX Grupe.

- Školovanje se sastojalo od 24 dvodnevna predavanja koja su se održavala jednom mjesečno tijekom dvije godine u Žrnovnici. U sklopu programa predavanja su držali vodeći hrvatski, regionalni i svjetski profesori s prestižnih svjetskih fakulteta – pojašnjava nam Igor Rupar. Radni dan na njegovoj trenutnoj funkciji izgleda dinamično i popunjeno različitim spektrom obaveza. Čak i na jutarnjoj kavi nema mira, već pregledava dnevne aktualnosti i zbivanja unutar poduzeća i slaganjem popisa zadataka.

- Gotovo svaki dan ispunjen je sastancima s poslovnim partnerima, djelatnicima po poslovnicama, nadređenima i ostalim kolegama. Svakako pokušavam na dnevnoj bazi biti dostupan svim svojim djelatnicima u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci i Istri u rješavanju zadataka, eventualnih problema i situacija s klijentima kojih s obzirom na obujam posla svakako ima. Radni dan nerijetko završava predvečer, makar sam, s obzirom na obaveze, uvijek “online”, kako za svoje djelatnike, tako i za klijente – pojasnio nam je marljivi direktor ORYX Rent a cara. Ističe da ,uspinjanje stazom uspjeha zahtijeva prije svega strpljenje, požrtvovnost i usmjerenost k cilju. Ponosan na je na pozitivne promjene koje je donio na (rukovodećim) radnim mjestima na kojima je bio i odlične rezultate do kojih je doveo kompaniju. Slobodno vrijeme kvalitetno provodi sa svojom obitelji u Zaprešiću, odakle dolazi, ali i raznim izletima, putovanjima i druženjem s prijateljima.


POSLOVNI PUT IGORA RUPARA IZ ORYX RENT A CARA MOGAO BI POSLUŽITI KAO OGLEDNA MAPA- Otac sam dvoje prekrasne djece, osmogodišnjeg Vita i četverogodišnje Korine koji su jako aktivni u sportu pa gotovo svaki dan provodimo na treninzima, a vikende na utakmicama i natjecanjima u kojima neizmjerno uživam – kazao nam je Igor. Otkrio nam je i da je kao dječak sanjao da će postati svjetski poznat i uspješan nogometaš. Kondicijske pripreme očito mu ne bi bile problem, s obzirom na to da jednom gurao automobil kilometar i pol do obližnjeg servisa.

- Nikad neću zaboraviti kad sam jednom prilikom, dok sam radio kao referent u poslovnici na aerodromu, išao na benzinsku crpku “natankati” nekoliko auta i u žurbi natočio krivo gorivo u jedno vozilo. To sam shvatio tek kad se auto ugasio, netom prije dolaska na parking na aerodromu.

Kako mi nije bilo baš zanimljivo plaćati šlepanje do servisa i popratne troškove, kolega student i ja gurali smo vozilo do AutoZubak servisa u Velikoj Gorici gdje su mi moji odlični kolege izašli ususret i ispraznili tank besplatno, i naravno, dobro se nasmijali nama dvojici koji smo od guranja auta bili mokri kao da nas je netko zalio s nekoliko kanta vode – kroz smijeh se prisjetio Igor.


A što kolege kažu o Igoru:


Tomislav Orsag, ORYX Rent a car:

Igor je korektna osoba, puna razumijevanja i uvijek ima dobru frizuru i voli Dinamo

Mato Klaić, ORYX Rent a car:

Igor je staložen i korektan mladić. Iako mu frizura nije najjača strana, cijenim ga kao kolegu i osobu.