After work - Dario Matić

28 svibnja 2020


After work - Dario Matić

FITNESS MODEL IZ REKLAME 


Poslije napornog dana na poslu neki se zaposlenici žele samo odmoriti. Dariju Matiću, skladištaru Crobusa u Dumovcu, pak fizički napor tek počinje. Već se neko vrijeme bavi CrossFitom, konceptom treninga koji kombinira vježbe iz tzv. bazičnih sportova (atletika, gimnastika, dizanje utega, plivanje) u što više različitih kombinacija. Zbog svoje raznolikosti, pojašnjava Matić, CrossFit je najbrže rastući “fitness trend” u svijetu. Uz to, Dario je i fitness model te za razne sportske kompanije snima fitness reklame i kampanje.

Najzanimljivije kod fitness modelinga jest to što spajam ugodno s korisnim. Nije mi problem snimati reklame u klubu u kojem treniram. Uz to dobijem svaki mjesec sportsku opremu i odjeću te suplemente po želji - opisuje nam. Počeo je tako da ga je njemačka tvrtka Gym Beam pronašla na Instagramu, društvenoj mreži na kojoj i danas ima profil pod imenom “dario_dm7”.

Svaki mjesec, kaže, ima obvezu snimanja za Gym Beam. A kako bi ostao u formi, trenira pet puta tjedno te svakog vikenda planinari na Sljeme. Treninzi mu se u sklopu CrossFita temelje, pojašnjava nam, na konstantno varijabilnom izvođenju funkcionalnih pokreta pri visokom intenzitetu. To je sustav treninga opće fizičke pripreme, a nije ciljano usmjeren na razvoj specifičnih sposobnosti, koji nepredvidivim i različitim treninzima priprema ljude za nepoznate izazove s kojima se susreću u životu.Dovoljno je uložiti sat do sat i pol dnevno u trening, a puno bitnija je prehrana. Tu moram pohvaliti naše kuharice u firmi. Uvijek imamo izbor “fit jela” koje većinom i uzimam - smije se Dario. 

Kaže da mu je drugi hobi uz CrossFit odlazak u kino. Nedavno je oborio i svoj rekord: do sad je jedino Avatar gledao dva puta u kinu, a nedavno je film o rock grupi Queen “Bohemian Rhapsody” gledao čak četiri puta. Za sebe kaže da je prije svega administrator jer svi računi i ostale administrativne obveze prolaze kroz njegove ruke. Uz to je zadužen za nabavu i logistiku, komunikaciju sa stranim i domaćim poslovnim partnerima te organiziranje prijevoza iz cijele Europe.